TERAPI MED YOGA

HVA

Yoga har mange fordeler, en av dem er at det styrker sinnet og tilfører kroppen de gode kjemikaliene som holder oss glade og positive. Yoga legger fokus på det fysiske like mye som det psykiske. Yoga fokuserer på pusten og sinnet i form av meditasjon og indre ro. Vi trenger å ta tilbake makten over hodet vårt som ofte i dag er overstimulert av impulser fra skjermer, hektiske hverdager og konstant tilgjengelighet. Er du som meg så er du nok skyldig i å konstant innta informasjon, gjerne fra flere kilder samtidig. Stillhet blir skummelt fordi vi rett og slett ikke lenger er vandt til det, men det er når det er stille at de tingene vi virkelig trenger å jobbe med kommer opp til overflaten.

Jeg jobbet på en tv-produksjon for at par år tilbake og holdt på å bli totalt utbrent, både psykisk og fysisk. Jeg ble anbefalt å begynne å trene. Gruppetimer var min store skrekk så jeg tenkte Yoga var et fint sted å starte. Mitt første møte med yoga var helt fantastisk. De ukentlige timene ble fort noe jeg så frem til. Èn time, kun for meg, kun mitt eget hode og min kropp. Har man mye ansvar ligger det gjerne igjen i hodet etter jobb og helt til dagen etter. Med yoga lærte jeg etterhvert å nullstille og tømme hodet etter jobb. Noe som gjorde at jeg endelig klarte å lade opp til neste arbeidsdag istedenfor å komme delvis utmattet  på jobb etter en søvnløs neglebitene natt. Yoga hjelper deg også med å tømme kroppen for alle de negative kjemikaliene stress utløser.

TIPS TIL LESESTOFF

Yoga Som Terapi – Maja Thune & Gunnar Egeberg