HJEMMELAGDE SPELTLOMPER

Har du noen poteter til overs fra middagen i går? Da er det en gylden mulighet til å lage noen deilige speltlomper! Disse er smosji og herlige.

TIPS: Server varme med leverpostei, bruk de som erstattning til taco lefsene eller gjør grillpølsen ekstra god! Spray (jeg bruker en sprayflaske kjøpt i matbutikken) med vann over lompene når de ligger i pannen for å få de ekstra smosji.

INGREDIENSER
10 Poteter
Speltmel
SLIK GJØR DU
1. Skrell og kok poteter til de er helt bløte. Kjøl ned. Bruker du rester kan du bare hoppe over dette steget.
2. Mos potetene til en myk potetmos.
3. Start med å blande litt og litt speltmel inn i potetmosen. Melet skal kun sørge for at lompene ikke blir for klissete å jobbe med.
4. Sett stekeplaten på middels varme og juster etter behov.
5. Del deigen inn i passende biter og kjevl pannekaker av røren.
6. Legg pannekakene rett i den varme pannen uten olje og stek til de får små brune prikker.